IMC Weekendschool: leerlingen nemen een kijkje in het kader van Transport & Logistiek bij Droginet

Transport & logistiek rond een webwinkel. Donderdag 28 oktober gingen leerlingen van groep 7 en 8 van OBS de Waterlelie in Winschoten op de fiets naar Droginet voor een rondleiding. Dit in het kader het vak Transport & Logistiek van ons programma IMC Basis. Beide klassen namen een kijkje bij Droginet. Zij hebben de webwinkel Koopjesdrogisterij waarvoor ze veel voorraad in huis hebben. Leerlingen kregen een rondleiding en ontdekten welke beroepen er zoal zijn bij Droginet. Zo kwamen we langs de afdeling inkoop, marketing, facilitair, financiën en klantenservice. Overal vertelde een medewerker kort wat zijn of haar werk inhoudt en konden de leerlingen vragen stellen.

En vragen die hadden ze! Zo wilde Jens wel graag weten wat er nou heel goed verkocht wordt (‘Vitaminepillen’) en Jeffrey vroeg of de medewerkers bij financiën ook hun eigen salaris uitkeren (‘Ja’).

Bij de afdeling inkoop en financiën vonden beide medewerkers trouwens hetzelfde leuk: ‘dat we heel veel geld uit mogen geven’.  verschillende beroepen zijn er binnen dit bedrijf en de leerlingen hebben ze allemaal kort gezien. ‘Je kan hier echt alles zijn’, zei een van de leerlingen.Natuurlijk namen we ook een kijkje in het magazijn waar het logistieke proces echt is te zien. In een hal met ruim 22.000 producten op voorraad worden maar liefst 2.000 pakketjes per dag verwerkt. De producten worden verzameld en ingepakt. En dit mochten de leerlingen zelf ook doen! Met een tablet, scanner en order gingen ze in duo’s op pad, van de ene hal naar de andere. Daarna moesten de producten natuurlijk worden ingepakt en gingen ze via de lopende band in een bak: klaar om naar de klanten te gaan.

Een superleuke ervaring. Maar de leukste verrassing werd tot het einde bewaard. De leerlingen mochten hun zelf samengestelde pakketjes namelijk mee naar huis nemen!

Via deze weg willen we alle medewerkers van Droginet/Koopjesdrogisterij ontzettend bedanken voor het openzetten van jullie deuren.

Droginet is behalve gastdocent, ook sponsor van ons programma IMC Basis in Winschoten. 

Geschreven door: IMC Weekendschool