Doorstart voor Drogisterij.net

Drogisterij.net overname

Droginet, bekend van onder andere de webshop KoopjesDrogisterij, neemt Drogisterij.net over. Het oudste drogisterijlabel online (sinds 1999) verkeerde al een tijdje in zwaar weer; eind mei ging het bedrijf failliet. Er meldden zich direct al meerdere kopers bij de curator; toch was een snelle, rimpelloze doorstart niet vanzelfsprekend. Uiteindelijk wist de curator overeenstemming te bereiken met de CEO van Droginet, Mischa Strijder.

Het is niet zijn eerste, ambitieuze aankoop in deze branche; Strijder is pas sinds november 2021 eigenaar van Droginet, nog geen jaar geleden dus. Over deze nieuwe stap zegt hij: “Het merk Drogisterij.net is voor ons een mooie aanvulling op de labels die we al hebben.”

Onderdeel van de overeenkomst is het opsplitsen van Drogisterij.net in delen voor de verkoop. Droginet neemt de bestaande domeinnamen en het websiteplatform over, plus het klantenbestand en de hele voorraad van de webshop. Die verhuist de komende weken naar het pand van Droginet in Winschoten. Het lege pand van Drogisterij.net in Stellendam krijgt, met inboedel en al, een nieuwe bestemming. Daar speelt Droginet geen rol in.

Voor het personeel van Drogisterij.net is het doek wel definitief gevallen. De meer dan 300 kilometer tussen Stellendam in Zuid-Holland en Winschoten in Oost-Groningen maakte het voor de medewerkers niet aantrekkelijk om mee te verhuizen. Bovendien is Droginet volledig uitgerust met alle afdelingen en alle mankracht, nodig om een drukbezochte webshop in drogisterijartikelen goed te exploiteren.

De vaste klanten van Drogisterij.net hoeven niet lang te wachten tot ze weer bestellingen kunnen plaatsen. De voorbereidingen om weer live te gaan met de webshop zijn in volle gang. Het gaat daarbij om wat technische aanpassingen. De webshop is op dit moment niet compleet ‘uit de lucht’ – dus nog als vanouds te bekijken – maar je kunt er nog even niks in je winkelmandje doen. Zodra er weer écht geshopt kan worden, krijgen de klanten een bericht. De verwachting is 15 juli.